Nederlandse Selectie Europees Kampioenschap Eventing senioren bekend

Nederlandse Selectie Europees Kampioenschap Eventing senioren bekend

Bondscoach Andrew Heffernan gaat met een relatief ‘jong’ Nederlands team naar de Europese kampioenschappen eventing voor senioren, van 22 tot en met 26 september in Avanches, Zwitserland. De in Groot Brittannië woonachtige coach koos echter wel voor routine, die is in dit TeamNL duidelijk aanwezig.

Naast routinier Merel Blom is er een team met ervaren jeugdige ruiters door Andrew Heffernan geselecteerd voor EK eventing in Avenches. Hij koos voor Sanne de Jong, Aliene Ruyter en Jordy Wilken die alle drie vorige week deel uit maakten van het team dat tweede werd in de FEI Nations Cup van Haras du Pin. Een drietal ruiters dat in hun junioren en young riders periode regelmatig deel uit maakte van de Nederlandse teams en al de nodige ervaring heeft opgedaan in verschillende Nations Cup wedstrijden. Sanne de Jong en Jordy Wilken stonden bovendien eerder op het NK in Boekelo al op het podium. Ze krijgen in het EK team gezelschap van hun generatiegenoot Janneke Boonzaaijer, die TeamNL vertegenwoordigde op de Olympische Spelen in Tokio. Janneke was in Haras du Pin ook van de partij, maar zij reed daar niet in de Nations Cup met haar Olympische troef Champ du Tailleur die van zijn vakantie genoot. 
Merel Blom is de meest ervaren lid van het team. Voor de amazone worden dit haar vierde Europese Kampioenschappen. TeamNL op het EK wordt gevormd door vier combinaties, de vijfde zal individueel van start gaan.

De selectie is ook een mooi succes voor het KNHS Talententeam, Janneke Boonzaaijer maakt op dit moment nog deel uit van het TalentenTeam en zowel Sanne de Jong als  Jordy Wilken waren eerder lid van dit selecte groepje talenten. 

Bondcoach Andrew Heffernan kijkt uit naar het EK, “De Teamspirit was geweldig in Haras du Pin, ik kijk er naar uit om in Avanches weer met deze groep te mogen werken.”

KLIK HIER VOOR ALLE INFO