Nederlandse pony eventers grijpen zilver in Nations Cup Oudkarpsel

Nederlandse pony eventers grijpen zilver in Nations Cup Oudkarpsel

De North Holland Horse Trials in Oudkarspel markeert het begin van het eventingseizoen in Nederland, waar dit jaar ook tal van Olympische ruiters en aspiranten aan de start verschenen, waaronder namen als Ingrid Klimke, Hallie Coon en nog vele anderen. Opmerkelijk was ook de deelname van ruiters uit Thailand, Nieuw-Zeeland en Australië, waarmee de internationale allure van de North Holland Horse Trials nog eens werd onderstreept. In de Nations Cup voor ponyruiters hebben de Belgische combinaties de overwinning weten te boeken. 

Gewoonlijk valt dit evenement tijdens het paasweekend, gekenmerkt door vaak nat en winderig weer. Maar dit jaar bracht het weekend een aangename verrassing, met stralend zonlicht en een verrassend goede bodemconditie ondanks de regenval.

Er was een overweldigende belangstelling voor de ponyproeven, met een grote opkomst, maar slechts vier landen konden een volledig team leveren: België, Nederland, Ierland en Duitsland. Voor Nederland kwamen volgende combinaties aan de start: Evie Tasseron met Bloemendael's Truffel, Caro Lize Wessels Boer met Koetsiershoeve Championesse, Lieve Van Houte met Tullibards Sixth Sense Ac en Kane Van Houte met Fernhill First Lady.

Op vrijdag stond het Belgisch team op een tweede plaats na het dressuuronderdeel. Na een intense dag van crossen stonden de scores zeer dicht bij elkaar, en op de afsluitende dag van het springen werd er fel gestreden voor de overwinning. Uiteindelijk won het Belgisch team met een totaal van 116,3 strafpunten. Voor Nederland werd een puntentotaal van 129,0 genoteerd, wat hen de tweede plaats opleverde. Ierland werd derde voor Duitsland.

Uitdagende heuvel

Een van de kenmerkende aspecten van de North Holland Horse Trials in Oudkarspel is de uitdagende heuvel in het terrein, waarbij paarden vaak met krachtige sprongen van een dikke boomstam naar beneden komen. Zelfs in de 4-sterren categorie zorgde deze heuvel voor de nodige uitdagingen voor sommige combinaties.

Ronald Beukers, tevens de parcoursbouwer, heeft de cross ontworpen als een opbouwende uitdaging voor het seizoen, waarbij de nadruk lag op het herstellen van het ritme en niet op het neerzetten van extreem zware hindernissen.


Resultaten