Nederlandse bondscoach gaat voorlopig aan de leiding op EK eventing

Nederlandse bondscoach gaat voorlopig aan de leiding op EK eventing
Vanmorgen is op Poolse bodem in Strzegom het Europees Kampioenschap Eventing van start gegaan. Hier verscheen vanmiddag voor Nederland Alice Naber-Lozeman al in de ring met haar ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik XX) met wie ze na de dressuur op een voorlopige 24e plaats staat met 512,0 punten.

Na de eerste dressuurdag vandaag is het de Nederlandse chef d'equipe Bettina Hoy die voor Duitsland aan de leiding gaat. In het zadel van haar Seigneur Meditcott (v. Seigneur D'Alleray) zette ze een totaal neer van 652,0 punten. Daarmee gaat ze voor op de Fransman Thomas Carlile en zijn Upsilon (v. Canturo) met wie hij op een tweede plaats staat voorlopig met 601,0 punten. Op de derde plaats staat voor nu de Duitse amazone Julia Krajewski en haar Samourai du Thot (v. Milor Landais) die na hun dressuur op een totaal van 591.0 punten staan.

De Zwitser Felix Vogg neemt met Onfire de vierde plaats in beslag met een totaal van 586.5 punten, gevolgd door een vijfde plaats voor de Zweedse Louise Svensson Jähde en haar Wieloch's Utah Sun met 581.0 punten.

Morgen om 10.15 uur verschijnt de eerste ruiter in de ring voor de tweede dag van de dressuur. Merel Blom zal met haar Rumour Has It N.O.P. in actie komen voor Nederland om 14.07 uur.

Bekijk hier de voorlopige tussenstand