Military Boekelo trekt opnieuw wereldtop naar Twente

Military Boekelo trekt opnieuw wereldtop naar Twente
Het beloven weer mooie dagen te worden bij de Military Boekelo van Enschede. Niet alleen lijkt het erop dat we een droge(!) editie mee gaan maken, maar ook zal de wereldtop in de eventing hier weer ten tonele verschijnen.

Bij de Military draait het allemaal om topsport, pleasure en business. In Boekelo weten ze hoe ze dit tot één van de grootste evenementen van Nederland kunnen combineren. Dit jaar zal het hoofdterrein zich nog op de vertrouwde locatie aan de Broekmaatweg bevinden, maar vanaf volgend jaar zal het hoofdterrein en een deel van de weilanden plaats moeten gaan maken voor de nieuwe N18 die wordt aangelegd bij Enschede. De nieuwe locatie zal op 'oale groond' worden gevestigd. Daar waar de Military ooit begon in 1971 op Het Teessinkbos. Hierdoor zullen de cross en het hoofdterrein van elkaar gescheiden gaan worden.

“Er moet heel veel gebeuren, maar we zijn er klaar voor. Het beeld van de Military met de verbinding naar het dorp kan op deze manier behouden blijven. Wij hopen dat wij hier het Europees Kampioenschap in de eventing mogen gaan organiseren en met de nieuwe locatie zijn we weer een stap dichter bij dat doel”, aldus Robert Zandstra van de organisatie van Boekelo.

Naast de aankondiging van de nieuwe locatie stroomden ook al enkele topnamen naar buiten die we volgende week weer kunnen bewonderen in het Twentse Boekelo. Ook dit jaar zal hier niet alleen gestreden worden om het Nederlands Kampioenschap en het individueel, maar staat ook weer de Nation's Cup op het programma.

Voor Nederland zal Alice Naber-Lozeman met onder andere haar ACSI ZamZam, Coral Estate Curacao en haar toppaard Coral Estate Harry Belafonte van start gaan. Ook Tim Lips vinden we in de lijst terug met twee van zijn paarden. Zo zal hij niet alleen met Keyflow starten maar neemt hij ook Brent met zich mee. Daarnaast zullen ook Jan van Beek met Diamond Lancer, Althea Bleekman met Ziomf, Renske Kroeze en haar Jane Z, Jeanette Chardon met Vienna, Elaine Pen met Dostowjeski en Theo van de Vendel met zijn Zindane voor Nederland aan de start verschijnen.

Rabotalent Jordy Wilken zal hier in Boekelo ook voor de eerste keer meedoen met zijn Burry Spirit. “Mijn opa fokte vroeger al paarden, waardoor het niet kon uitblijven dat ik ook al snel mijn eerste pony kreeg. Hierdoor was ik al snel besmet met het paardenvirus. Dankzij mijn moeder ben ik in de Military belandt, zij was vroeger de Military ruiter van de familie. De allereerste keer was ik nog niet zo enthousiast en vond ik het zelfs een beetje eng. Maar al snel had ik de smaak te pakken en nu wil ik niet anders meer. Burry Spirit is een paard met veel pit, die erg heet kan worden in de dressuur. Dit levert dan soms ook spannende momenten op. Met een scheef oog richting de selecties voor de Olympische Spelen in Tokio van 2020 is Military Boekelo een mooie startplank voor ons”, vertelt een enthousiaste Jordy.

Van de andere landen komen er ook grote namen voorbij. Zo staat onder andere kanshebber uit Nieuw-Zeeland Mark Todd met twee van zijn paarden op het programma. Hij zal Landslide en Kiltubrid Rhapsody starten. Maar ook zijn landgenoot Blyth Tait die vorig jaar nog tweede werd en dit jaar als één van de favorieten gezien wordt zal weer van de partij zijn. Hij zal met zijn Darius en Leo Distinction aan de start verschijnen. Voor Engeland zullen onder andere Izzy Taylor, Lissa Green, Zara Philips, Oliver Townend, Laura Collet en ook Lady Roxburghe (Bella Innes Ker) de Britse vlag komen verdedigen.

De amerikanen komen onder andere met Lauren Kieffer en Will Faudree, terwijl Sam Griffiths de Australische vlag komt verdedigen. Voor Duitsland zullen onder andere Dirk Schrade en Andreas Dibowski van de partij zijn en vinden we Vincent Martens terug voor het Belgische team.

De volledige startlijst is op dit moment nog niet bekend.