Maxime Livio voorlopig aan de leiding in Le Lion d’Angers

In het Franse Le Lion d’Angers wordt op dit moment het wereldkampioenschap jonge eventing paarden gehouden. Donderdag en Vrijdag stond het onderdeel dressuur op het programma waarbij De Belgische ruiter, Vincent Martens met zijn Eiskönig (v.Songline) voorlopig aan de leiding gaat bij de reeks 6-Jarigen. Op de voorlopig 2de plek staat Michael Jung met Star Connection (v. Chacco Blue) en als 3de De Australiër Christopher Burton met Dutch Man Retto.

De Nederlandse Janou Bleekman behaalde met Dasj (v. Karandasj) een score van 65.69% en staat hiermee voorlopig op een 17de plek.

Bij de 7-Jarigen stond na de eerste dressuurdag Duitser Michael Jung met Fischer Ricona (v. Ituango) bovenaan, maar gisteren heeft de Britt Tom McEwen met Toledo de Kerser met een nette dressuur score van 70,90%. de leiding overgenomen. Michael Jung staat nu voorlopig op een 2de plaats met een score van 70,51% en de Fransman Maxime Livio bezet voorlopig de 3de plek met een score van 70,26% voor zijn dressuurproef.

Vandaag wordt er gestart met de cross country waarbij om 10:30 begonnen wordt met de CCI* 6-Jarigen reeks en vanaf 13:00 CCI** 7-Jarigen. Op zondag zal er worden afgesloten met het springparcours.