Michael Jung op weg naar derde Kentucky titel

Michael Jung op weg naar derde Kentucky titel
Na een hele dag cross in Kentucky was het de onverslaanbare Michael Jung die terug de leiding overnam. Hij voegde 1.6  strafpunten tijd toe aan zijn dressuur score met FischerRocana FST. Hij eindigde nu met een totaal van 38.7 punten. Met bijna een verschil van 6 strafpunten kwam de Franse Maxime Livio op de tweede plaats. Hij reed zijn cross met Qalao Des Mers en start de jumping met 44.6 punten.

Zara Tindall van Groot-Brittannië eindigde met 46.6 op de rug van High Kingdom, wat haar naar de derde plaats bracht. Op de vierde plaats staat de Amerikaanse ruiter Matthew Brown met Super Socks BCF (47.8), hij neemt zo de leiding over voor de USEF CCI4*Eventing National Championship.

De Duitse Jung die op weg is naar zijn derde Kentucky overwinning praat vol lof over de relatie met zijn paard, speciaal Rocana, met zijn kracht om te winnen zelfs wanneer niet alles perfect gaat. "(Tegen het einde van het parcours) waren sommige situaties waren niet echt duidelijk voor mijn paard, maar we hebben een goede relatie," zei hij. "Dat is het het belangrijkste als je eventing doet, dat je elkaar kent en elkaar vertrouwd, zo vind je de weg uit moeilijke situaties. Ik ben heel blij dat we beiden gelukkig en gezond uit deze cross kwamen."

Klik hier voor het leaderbord.