Michael Jung neemt leiding over na cross-country op WK jonge paarden

Michael Jung neemt leiding over na cross-country op WK jonge paarden
Na een start op tweede positie achter de Belg Vincent Martens heeft Olympisch kampioen Michael Jung vandaag de leiding overgenomen op het WK voor jonge eventingpaarden in Lion d’Angers.  In het zadel van Star Connection (v. Chacco-Blue) zet de Duitser foutloos cross-country uit het boekje neer.

Koplopers Vincent Martens en Eiskönig (v. Songline) moesten opgeven in de cross van vandaag. Christopher Burton en Dutch Man Retto (v. Colandro) volgen met 44.40 strafpunten op de tweede plaats vlak voor de Britse Zoë Wilkinson en Parkfield Quintessential (AES, v. Quicksilber).

Janou Bleekman en Dasj (v. Karadansj) zetten een mooie foutloze cross neer en staan met 51.50 strafpunten op de voorlopige vijftiende plaats. Margo van Nijnatten en Diretty CS (v. Indorado) liep wat tijdfouten op en staat nu op 60.10 strafpunten.

Bij de zevenjarigen is het de winnaar van afgelopen weekend in Boekelo, Thomas Carlile, die de leiding over neemt. De Fransman zet met Tenareze (v. Jaguar Mai) kwam de Fransmanstaat na een foutloze cross op 40.60 strafpunten en behoudt daarmee nog geen balk voorsprong op zijn belagers.  Zowel Tom McEwen en Toledo de Kerser (v. Diamant de Semilly), Michael Jung en FischerRicona, een volle zus van Jung’s topper FischerRocana (v. Ituango XX) en Maxime Livio met RNH McUstinov (ISH, v. Ustinov) kunnen morgen met een foutloos springparcours wellicht de winst overnemen van de Carlile.

Raf Kooremans en Cavalor Chai Chai ( v. Westering Star)zetten een foutloze cross neer zonder tijdfouten maar staat na een 'matige' dressuur op een voorlopige 22ste plaats in het sterke deelnemersveld.

Kijk hier voor alle resultaten