Merel Blom aan de leiding op NK Eventing : "Op een kleine schrikreactie na hield m'n paard haar hoofd er goed bij..."

Merel Blom aan de leiding op NK Eventing : "Op een kleine schrikreactie na hield m'n paard haar hoofd er goed bij..."
Military Boekelo-Enschede staat dit jaar vooral in het teken van de strijd om plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio. Het is de laatste mogelijkheid voor TeamNL om dat fel begeerde startbewijs binnen te halen. Naast deze strijd, geldt Boekelo ook als het Nederlands kampioenschap voor de eventingruiters. In de jacht naar Nederlands goud, gaat Merel Blom met haar Ceda na de dressuur aan de leiding.

Merel Blom is met Ceda lid van het Nederlandse team dat dit weekend strijd in de FEI Nations Cup finale en daarmee strijd voor het laatste Olympische ticket. Alle teamruiters reden gisteren al hun proef. Zo ook Blom die tevreden was na haar verrichting. “Mijn paard was een beetje bang voor een touwtje, maar liep fijn en hield verder goed haar hoofd erbij”, liet Blom weten. Na de eerste dressuurdag stond Blom twaalfde in het individuele klassement van de internationale wedstrijd, vandaag zakte zij iets terug naar plaats 20. 

Merel Blom zou vandaag ook haar tweede paard Chiccolino in de ring brengen, maar besloot dit paard terug te trekken om zich volledig op Ceda en de zo belangrijke Olympische kwalificatie te kunnen concentreren.
Op een gedeelde tweede plaats in de strijd om de nationale titel staan Raf Kooremans met Dimitri en KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer. Deze amazone debuteert met haar schimmel ACSI Champ du Tailleur in Boekelo. De combinaties staan op plaats 45 in de individuele wedstrijd.

Morgen om 9.30 uur gaat de eerste combinatie van start in de cross country, zondag volgt de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen.