KNHS Eventingkampioenschap Paarden in de herkansing op SGW Vlietland

KNHS Eventingkampioenschap Paarden in de herkansing op SGW Vlietland
Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni vindt het KNHS Eventingkampioenschap Paarden plaats tijdens SGW Vlietland. Nadat de wedstrijd vorig jaar vanwege de slechte weersomstandigheden niet door kon gaan, is het dit jaar tijd voor de herkansing.

Het KNHS Kampioenschap staat vrijdag en zaterdag op het programma, wanneer ruiters in de klasse L, M en Z paarden strijden om de titels en en kampioenslinten. Op zondag wordt gestreden om het regiokampioenschap Eventing Zuid-Holland in de klasse B en L voor paarden en pony’s. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden, waarvoor in totaal meer dan 400 ruiters en amazones afreizen naar het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland in Leidschendam.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters en Koningin Emma. Op vrijdag vindt een deel van de dressuur plaats. Zaterdag start de eerste combinatie rond 11.00 uur in de cross, op zondag is dat 10.00 uur.

Uiteraard ontbreekt het strodorp niet. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het centrum van de wedstrijd genieten van allerlei hapjes en drankjes.

De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl