Klimke kaapt gouden medaille weg voor Jung's neus. Tim Lips wordt zesde

Klimke kaapt gouden medaille weg voor Jung's neus. Tim Lips wordt zesde

Niet Michael Jung, maar Ingrid Klimke kaapt vandaag het goud weg op het EK Eventing in Luhmúihlen. Jung kreeg volkomen onverwachts een balk aan de benen met fischerChipmunk FRH waarna zijn totaal op 24.90 strafpunten kwam te staan. Helaas voor Jung hield dat in dat het niet genoeg was voor goud en klimt Klimke naar de gouden positie na een foutloze ronde met SAP Hale Bob OLD (Helikon) met een totaal van 22.20 strafpunten. Duitsland grijpt niet alleen individueel goud en zilver maar neemt ook de gouden teammedaille mee naar huis. 

Quick results:

1. Ingrid Klimke - SAP Hale Bob OLD 
2. Michael Jung - fischerChipmunk FRH
3. Cathal Daniels - Rioghuan Rua

1. Duitsland - 82.50 strafpunten
2. Engeland - 104.80 strafpunten 
3. Zweden - 105.10 strafpunten


Het brons ging vandaag naar de jonge Ierse ruiter uit Calway, Cathal Daniels, die hier met Rioghan Rua (Jack of Diamonds) een fantastiche foutloze ronde nog liet zien vandaag en met 29.00 strafpunten op de derde plaats eindigde. 

Tim Lips verliest zijn vierde plaats aan de Fransman Christopher Six en Totem de Brecey die daarvoor alleen maar foutloos hoefden te rijden. Dat was was ze deden en met 29.20 strafpunten eindigde Six op de vierde plaats. Op vijf volgt zijn Franse landgenoot Thibaut Vallette Lt Col met Qing du Briot ENE HN met een totaal van 29.80 strafpunten. 

Dat het niet het EK was van de Nederlanders werd gisteren in de cross snel duidelijk. De sterkste TeamNL ruiter dit weekend was Tim Lips die zich gisteren naar een geweldige vierde plaats omhoog wist te rijden na de cross. Helaas kregen hij en Bayro al vroeg in het parcours een balk aan de benen en waren alle kansen op een medaille verkeken. Met 4 strafpunten en 30.00 strafpunten sluit hij het EK af met een zesde plaats. Aliene Ruyter en Bomba hebben zich ook knap weten te weren dit EK. Zij ontvingen ook vandaag de nodige strafpunten in het springparcours maar hebben toch een enorme ervaring opgedaan. 

Team:

Het is Duitsland dat er met de team medaille vandoor gaat na een geweldige prestatie van 82.50 strafpunten. De Britten pakken dan het zilver met 104.80 strafpunten en het is niet Frankrijk, maar Zweden die met het brons aan de haal gaat. 

Het Belgische team eindigt uiteindelijk op de zevende plaats en Nederland had na gisteren geen team resultaat meer. Dit houdt in dat beide landen zich niet hebben weten te kwalifcieren voor Tokio.