Kenki Sato aan de leiding na eerste dag Military Boekelo

Michael Jung zet meteen de toon op de eerste dag dressuur tijdens Military Boekelo waar 54 van de 104 combinaties vandaag van start gingen. Door een mooie proef neer te zetten met FischerRocana FST behaalt Jung een score van 74% (39 strafpunten) en leidt de hele dag het klassement. Rond de klok van 17:00 uur is het echter Kenki Sato, tevens bij Jung in training, die de weltmeister net voorbij gaat met een score van 74.53% (38,20) en zich daarmee de voorlopig aan de leiding gaat.

Voor Nederland betrad Florine Hoogland vanochtend op Military Boekelo als eerste  de ring met Captain Heness waar zij een score neerzette van 62,27%, een voorlopige 39ste plaats. Later op de ochtend was het de beurt aan Nynke Sminia met Moosroodnoot (61,33%/43ste). In de middag kwamen Merel Blom met Sagnol die zich vlak voor Sminia plaats op 42ste positie . De voorlopig beste Nederlander is Tim Lips op een 8e positie met zijn olympische paard Concrex Oncarlos.

Morgen komen de  overige 50 combinaties aan de start in de Dressuur met onder andere voor Nederland Justin Maarse, Althea Bleekman, Alice Naber-Lozeman en Tim Lips die dan Waldoca uitbrengt.

Kijk hier voor de voorlopige uitslag.
Kijk hier voor de starlijst van vrijdag 11-10-"13.