Jung schrijft geschiedenis bij Badminton Horse Trials

Jung schrijft geschiedenis bij Badminton Horse Trials
Dan is het hem nu toch echt gelukt! Eventing talent, legende en dubbel Olympisch kampioen Michael Jung heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen valt. Na Kentucky vorige week pakt hij nu op legendarische wijze Ā deĀ winst in Badminton.

In 2013Ā deed Jung al een poging om in Badminton als eerste Duitser ooit Badminton te winnen, helaas was het toenĀ JonathanĀ PagetĀ die er vandoor ging met de begeerde prijs. Toen 33-jarigeĀ ruiter vorig jaar in Burghley zegevierde was het doel voor 2016 duidelijk: op jacht naar de enige ontbrekende ereprijs, de Rolex Grandslam of Eventing.

De Grand Slam, een prijs van 350.000 dollar voor het opeenvolgend winnen van Burghley, Kentucky en Badminton was sinds zijn oprichting in 1999 enkel door Pippa Funnel gewonnen.

Met zijn Olympische toppaardĀ La Biosthetique Sam FBWĀ (v. Stan the Man xx) komtĀ Jung Ā met een eindscore van 34,4 strafpunten, de laagste eindscore in Badminton ooit, door de drie delige wedstrijd heen. Daarmee schrijft Jung dus driedelige geschiedenis door als eerste Duitser ooit, met de laagste score Badminton en de Rolex Grandslam te pakken.

Dat de overwinning van Jung nog een extra gouden randje krijgt is het feit dat zijn langdenoot, Ā Andreas Ostholt tweede word achter Jung met So is et (v. Sundancer xx). Hij werd derde in de dressuur, tweede in de cross en bleef foutloos bij het springen.

De Britse Gemma Tattersall werd voor het thuispubliek derde. Zij wist zich met Arctic Soul (v. Luso xx) vanaf de zestiende plek in de dressuur naar een podium plaats te vechten na een sterke cross-country en goed gereden springparcours,

Voor Nederland kwam Alice Naber-Lozeman aan de start metĀ Coral Estate Harry BelafonteĀ (v. Heraldik xx). Na een start in de dressuur van 50.8 strafpunten weet de amazone uit Biddinghuizen slechts enkele tijdfouten toe te voegen aan haar eindscore en finisht als 37ste in het eindklassement.


A weekend of sport that has combined passion, emotion and skill. Eventing history was made as the partnership between...

Geplaatst door Badminton Horse Trials opĀ zondag 8 mei 2016