Jeanette Chardon houdt Nederlandse eer hoog in Nations Cup Strzegom

Het was vanmiddag in de afwerkende springrubriek van de Nations Cup Jeanette Chardon die voor Nederland de eer hoog wist te houden. Samen met haar Vienna bleef ze van het hout en eindigde de jonge amazone op een negende plaats.De zege in de Nations Cup van Strzegom ging naar Groot Brittanië voor de verrassende Italianen. Individueel won de Zweed Ludwig Svennerstal de wedstrijd net voor Duitse topper Michael Jung met fischerTakinou.

Jeanette Chardon, die als enige individuele Nederlandse ruiter aan de start verscheen, begon de wedstrijd met een nette dressuurproef. Met haar trouwe Vienna reed ze vervolgens een sterke cross met slechts 6.40 strafpunt voor tijdsoverschrijding en een mooi foutloos springparcours. Daarmee was een knappe negende plaats haar deel in een sterk deelnemersveld.

Twee fouten waren er voor Tim Lips en Brent die hen uiteindelijk op plaats zeventien deden eindigen. Door uitval van de andere twee deelnemers op de zaterdag in de cross-country lukte het Nederland niet om voldoende punten te verzamelen en eindigde het team dan ook op de achtste en laatste plaats.

De winst was voor de Zweed Ludwig Svennerstal met zijn King Bob. Op zaterdag wist hij als een van de weinigen binnen de tijd te finishen in de cross en ook vandaag wist hij van het hout af te blijven. Met een score van 40.50 punten was hij de overduidelijke winnaar. De doorgewinterde Michael Jung reed met zijn Olympishe favoriet FischerTakinou naar een mooie tweede plaats met een totaal van 40.60 punten. Maar ook met FischerRocana FST eindigde hij op een stevige vierde plaats.

De derde plaats ging naar de Britse Rosalind Canter voor Groot-Brittannië, het land dat uiteindelijk ook de winnaar werd van deze landenwedstrijd. Met haar Allstar B reed ze naar een totaal van 42.60 punten.

Het Britse team behaalde in totaal 160.60 punten wat hun bovenaan het klassement plaatste, voor de Italianen die op de tweede plaats eindigen met 173.90 punten. Terwijl België naar een derde plaats rijdt in 238.70 punten.

In het CCI3* was er winst voor de Italiaan Stefano Brecciaroli met Roulette B, hij bleef met 50.10 punten de concurrentie voor. In deze rubriek was er een zevende plaats voor Jordy Wilken die met zijn KWPN-er Burry Spirit de dag afsloot met een foutloos springparcours.

Voor Eliane Pen was er nadat er vanmiddag al een podiumplaats was in de CIC2* ook nog een fantastische tweede plaats in de CCI2*. Met haar Shady Grey leek het er even op dat ze, ondanks een balkje, naar de winst zou rijden van deze rubriek, maar de Duitse Beeke Jankowski wist foutloos rond te komen met haar Loucius B en claimde daarmee de overwinning. Merel Blom stond er eveneens goed voor na de cross maar kon in het afsluitende springen niet van het hout blijven met haar The Quizmaster, waardoor de combinatie uiteindelijk op de zevende plaats eindigde.