Janou Bleekman is der verse Nederlands Kampioen bij de Junioren

Janou Bleekman is der verse Nederlands Kampioen bij de Junioren
Janou Bleekman heeft dit weekend het Nederlands Kampioenschap Eventing bij de junioren op haar naam geschreven met de merrie Dasj (v. Karandasj). De Belgische Lisa Sabbe werd de winnares van hde reguliere wedstrijd in CCI1*.

In de spannende titelstrijd stond er na elk onderdeel een andere combinatie aan de leiding. Femke van Roekel met Coral Estate Ayo won de dressuur en het springen, maar kreeg teveel fouten in de cross en eindigde op de vijfde plaats. Kampioene Janou stond op de zevende plaats na de dressuur maar maakte slechts beperkt tijdfouten in de cross en het springen. Met een puntentotaal van 53,40 bleef ze zo de concurrentie voor die wel steekjes lieten vallen. Olivia Pleysier met Zimbali (v. Tygo) won het zilver met 59,00 punten net voor Joyce van de Kuilen met Izalco die derde werd met een eindscore van 60,30.

Janou Bleekman: “Dasj is geweldig, mijn zus Althea heeft haar als vierjarige gereden en daarna ben ik met haar verder gegaan. De cross was zeker niet makkelijk, maar Dasj wil altijd en ze is snel en voorzichtig.” Bleekman had  toch een goed weekend want bij de Young riders wist ze beslag te leggen op het zilver met Catch up Quick. “Catch heeft veel meer ervaring. Ze stond al langer bij ons op stal, toen haar eigenaar ging studeren, mocht ik haar gaan rijden. Ik heb dit jaar het enorme geluk dat ik echt een aantal hele fijne paarden heb om te rijden. Op het EK junioren eind augustus hoop ik Granatevka Prince te kunnen rijden. Dat paard heeft al vier sterren wedstrijden gelopen, maar zijn eigenaren vonden dat hij wat rustiger aan mocht doen op één en twee ster niveau. Voor mij een unieke kans”, vertelt Janou enthousiast.

De winst in het CCI1* ging na he verrassend naar Lisa Sabbe met D.V.8 (v. Voltaire) de nummer één positie naar zich toe trok. Tim Lips met Tobruk klom na een foutloos springparcours op tot de tweede plaats. Neder-belg Raf Kooremans met Watermill Coline valt terug van de koppositie naar de zesde plek door 9 strafpunten in het sprinparcours en eindigde net na Alice Naber-Lozeman die vijfde werd.