Fox-Pitt neemt de leiding over van Auffarht na Crosscountry

Fox-Pitt neemt de leiding over van Auffarht na Crosscountry
In een cross-country dag waarbij door de zware grond omstandheden niemand aan de optimale tijd kwam is het de Britt William Fox-Pitt gelukt om winst te behalen door sneller te rijden dan de nummer één in het klassement en zo de leiding over te nemen.

De als laatste startende Sandra Auffahrt ging met Opgun Louvo weliswaar als een speer door de cross countr, maar noteerde toch nog  genoeg 16.8 tijdfouten.  Fox-Pitt en Chilli Morning wisten aanzienlijk snelle te rijden en noteerden slechts 12.8 strafpunten voor tijd. Hiermee namen zij de leiding over na een geweldige rit door het loodzware WEG-crossparcours in Normandië.

Regerend wereldkampiopen Michael Jung  schuift ook een plaats omhoog en staat nu op de derde plaats met de negenjarige Fischerrocana FST.

Tim Lips is na een geweldige cross countrymet Keyflow N.O.P. de beste Nederlander in de tussenstand staat op de achtiende plaats.
Elaine Pen en Vira staan 20e  . Merel Blom bezet na een, voor haar, kleine teleurstellende cross de 36e plek . Andrew Heffernan moest in het parcours opgegeven.


Vanmiddag om 15:00 uur start het afsluitende springen.

Bekijk hier de resultaten