Eventingruiter omgekomen tijdens Cross

Tijdens een nationale driesterrenwedstrijd in Turijn (Italië) is eventingamazone Sabrina Manganaro vanmiddag om het leven gekomen. Dit werd vanmiddag via een persverklaring van de Italiaanse paardensportbond FISE bevestigd. Vermoedelijk onderschatte de jonge amazone de grootte van de hindernis, waardoor zij en haar paard Jack of Mezzograno over de kop sloegen, waardoor Manganaro dodelijk gewond raakte. Medisch personeel was direct ter plaatse om hulp te verlenen, maar dit mocht niet meer baten. De 25-jarige Sabrina stierf ter plekke. Het paard bleef ongedeerd.

Italiaanse Eventing Association (ANCCE) twitterde: "Slecht nieuws voor de Italiaanse eventing. Sabrina Manganaro overleden na een val tijdens een eventing wedstrijd. Medeleven aan familie en verwanten. "

Sabrina, uit Lonate Pozzolo, reed op een nationaal evenement in San Giorgio Canavese, Turijn. Lokale rapporten suggereren dat haar dood te verklaren is omdat het paard op haar is gevallen, tijdens deze valpartij.

De dood van Manganaro komt als een schok. Het is alweer het tweede dodelijk eventing-ongeval in nog geen twee maanden tijd. Op 14 februari stierf Francisco Seabra aan de gevolgen van een valpartij tijdens de cross van de Alegra Rancho Eventing Tour in Spanje.