Eventingruiter Atkinson neemt na 16 jaar opnieuw deel in Burghley

Eventingruiter Atkinson neemt na 16 jaar opnieuw deel in Burghley
Na 16 jaar verschijnt de Britse eventingruiter, Atkinson terug aan de start in Burghley. In 2001 nam de eventingruiter voor het laatst deel aan de Land Rover Burghley Horse Trials. Toen nam hij er deel met Colonel Mellish en Babiole Du Cochet.

Na 16 jar verschijnt de Brit nu opnieuw op een viersterrenwedstrijd.


Dit jaar neemt Atkinson deel met Celtic Fortune, die thuis Rory genoemd wordt. ‘Het moet de vierde keer zijn dat we Rory hebben ingeschreven voor Burghley,’ zegt Atkinson.

Rory heeft een aantal vreemde peesblessures gehad aan twee benen. ‘De dierenartsen hadden nog niet veel blessures gezien als die van Rory. Na de Blair Horse Trials vorig jaar is hij uiteindelijk geopereerd,’ zegt Atkinson. Op de Blair Horse Trials werd de combinatie zesde in de driesterrencompetitie.

Atkinson kocht Rory tien jaar geleden als vierjarige.  Hij zegt wel dat het paard wat lastig kan zijn. ‘Hij springt erg goed, maar houdt ervan om eens goed te schrikken. Wanneer je een training start, springt hij rond, maar dan kalmeert hij en wordt hij zelfs lui. Hij kan moeilijk zijn op de vlakke stukken, zeker nu hij ouder en wijzer is. Hij weet dat hij met meer weg kan komen in de wedstrijdring, het is soms een aap.’