Eventing Varsseveld gaat door in september

Eventing Varsseveld gaat door in september


Het Achterhoeks Hippisch Festijn / Eventing Varsseveld gaat door! Dat is goed nieuws voor alle liefhebbers van de eventingsport. Op 18, 19 en 20 september is De Radstake van de familie Venderbosch in Varsseveld zoals altijd de locatie van dit veelzijdige evenement. Aan het al mooie programma, zijn voor de komende editie zelfs nog rubrieken en kampioenschappen toegevoegd. Onder meer het Nederlands Kampioenschap Eventing voor Junioren en Young Riders zal verreden worden.


In het weekend van 18-19-20 september zal, vooralsnog met beperkingen, een heus Nederlands (KNHS) kampioenenbal worden gehouden op de terreinen bij De Radstake. Inmiddels werden al veel eventingwedstrijden van de kalender geschrapt. Ruiters en paarden staan dan ook letterlijk te trappelen om weer eens in wedstrijdverband voor de uiteenlopende prijzen te gaan, maar ook de top van de Europese eventing wereld vraagt herhaaldelijk of Varsseveld door gaat. Ja! is het antwoord.


In Varsseveld staat al jaren het KNHS Kampioenschap CCI3*-S op het programma en worden de KNHS titels voor zes- en zevenjarige paarden verdeeld. Dit jaar zijn daar de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Young Riders aan toegevoegd. Ook staat het KWPN kampioenschap voor vijfjarige paarden op het programma.


Bron: nieuws.horse