De tijd vliegt, de woensdag is alweer bijna voorbij….Vanochtend zijn we begonnen met onze dagelijkse routine: voeren, paarden binnen/buiten zetten, stallen mesten. 

Daarna is Jane opgevoeld door de veearts. Ze is nog niet goed hengstig, dus overmorgen wordt ze weer gecontroleerd. Liesbeth de Kroon van paardenpraktijk de Kroon huurt bij ons een aantal stallen, zodat ze de merriebegeleiding vanaf 1 locatie kan doen. Iedere ochtend is ze bij ons om merries op te voelen. Ideaal, want dan kan ze Jane optimaal begeleiden.



Daarna ben ik begonnen met het trainen van de paarden. Met de jonge paarden heb ik op de galopbaan gereden, die om onze grote wei ligt. Hier leren ze om rechtuit op eigen benen te lopen. Daarnaast is het voor alle paarden goed om op de galopbaan en de wei te trainen. Ze krijgen er conditie van en ik heb de indruk dat ze het leuk vinden om te doen.

Morgen is de eerste dag van de trainings driedaagse in Maarsbergen. Ik heb er onwijs veel zin in! De drie paarden die ik meeneem hebben vandaag een lichte dressuurtraining gehad. Onze working student Wiske van der Wiel heeft met haar paard nog een keer de dressuurproef doorgereden. Het is voor haar de eerste keer dat ze naar een meerdaagse wedstrijd gaat. Deze driedaagse training is een mooie voorbereiding op haar internationale debuut in Jardy over een paar weken. Helaas gaat Wiske in september weer studeren. Voor volgend jaar hebben we nog geen working student. 



Terwijl ik deze blog schrijf, zijn Mark en Mieke (de zus van Mark) een paard aan het wassen en is Anne-Rose (trouwe groom en vriendin) een paard aan het vlechten. Ik heb het niet slecht voor elkaar ;-)

Als alles op stal is klaar is, rijden we nog even langs onze driejarige hengsten. Die staan hier in de buurt in een groot weiland. Aan het einde van het weideseizoen komen ze naar onze stal om te beginnen met hun sportcarriere.

Dan is het al bijna bedtijd, want morgen gaat de wekker al om 05.30!