Eventing Arville voegt CCI2** toe aan kalender

Eventing Arville voegt CCI2** toe aan kalender
De Internationale Eventingwedstrijd*** van Arville vindt dit jaar plaats van 14 tot 17 april 2016 ! Voor de elfde keer op rij opent het Kasteel van Arville in het prachtige domein nabij de stad Namen haar deuren voor sport van hoog niveau en voor het grote publiek. Deze wedstrijd in Arville is een uniek evenement in België, en trekt de beste eventingruiters van de wereld aan, ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio.

ARVILLE : NIEUWE FORMULE

Dit jaar heeft Arville beslist haar strepen verdiend! Tot ons groot genoegen zal er namelijk een extra proef worden ingericht, een CCI**, een 2-sterrenwedstrijd, waarin ruiters tussen de 18 en de 21 jaar het tegen elkaar zullen opnemen in het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Ruiters.

Hierdoor zal de cross-country verreden worden op zaterdag, maar ook op zondag ! Een mooie gelegenheid die zowel de ruiters als de talrijke bezoekers plezier zal doen.

ARVILLE : «de EXTRA’s» van 2016

De taak van pistebouwer van deze elfde editie is toevertrouwd aan de Duitser Rüdiger Schwarz, die ieder jaar onder andere het prestigieuze CHIO van Aachen bouwt, maar die ook pistebouwer was van de Europese Kampioenschappen in Malmö en de Wereld Ruiterspelen in Aachen.

De bouw van de cross-hindernissen is wederom toevertrouwd aan de Willis Brothers, de bouwers van het crossparcours van de wereldberoemde eventingwedstrijd van Badminton****.

En last but not least is er een nieuwe zandpiste waar de dressuurproeven en de jumping door zullen gaan, naast een overdekte piste als paddock. Dat zijn natuurlijk argumenten genoeg, de ruiters krijgen op deze manier de kans hun seizoen in de allerbeste omstandigheden te starten.

Ontdek de wedstrijd op http://www.arville.be volg ons op Facebook Eventing Arville.