EK Eventing: Nederland schuift naar vierde plaats na dressuur onderdeel

EK Eventing: Nederland schuift naar vierde plaats na dressuur onderdeel

Het tweede deel van het dressuuronderdeel voor het Europees Kampioenschap Eventing werd vandaag in het Franse Haras du Pin afgewerkt; De Nederlandse ruiters nemen voorlopig de vierde plaats in. 

In de landencompetitie staat Groot-Brittannië overtuigend op kop met slechts 67,1 strafpunten in totaal. Het Duitse team volgt op de tweede plaats met een totaal van 76,3. De voorlopig derde plaats is dan weer voor het Belgische team dat op 90,9 strafpunten staat. 

Nederland heeft net als Zwitserland een totaal van 93,1 strafpunten. Zo staan beide landen niet ver verwijderd van het podium. 

In de individuele ranking leidt de Duitser Michael Jung, met 19,4 strafpunten op de teller na zijn dressuur proef op FischerChipmunk FRH (v. Contendro I). De Britse combinaties domineren dan weer de rest van de top vijf. 

Andrew Heffernan blijft de beste genoteerde Nederlander met een vijftiende plaats en een totaal van 29 strafpunten. Op 22 zien we dan weer Merel Blom - Hulsman met Vesuve d'Aveyron (v. Jaguar Mail) terug met een totaal van 31,6. 

Individuele resultaten

Landencompetitie resultaten