Eerste editie North Holland Horse Trials een succes

Eerste editie North Holland Horse Trials een succes
Afgelopen weekend, 24-27 april, werd de eerst editie van de North Holland Horstrials in Oudkarspel verreden en pakt daarmee tevens de opening van het Internationals Eventing seizoen op Nederlandse Bodem. De winst in de CIC2*  naar de Duitse Stephanie Böhe, terwijl het podium in de CIC1* volledig oranje kleurde met: Chantal Megchelenbrink (foto), Alice Naber-Lozeman en Elaine Pen. De CCIP2* werd gedomineerd door Duitsland.

Vanaf de start is het Böhe die aan de leiding gaat in de CIC2* met Haytom. Door twee springfouten in het springparcours zakt ze eerst nog naar de zesde plaats, maar door een fantastiche rit in de cross country weet ze toch de winst te pakken. Tim Lips presteerde constanter en weet met kleine stapjes naar plaats twee en drie te rijden. Met Bayro pakt hij een vierde plaats in dressuur en profiteert hij in het springen van de fouten van concurrenten door een foutloze omloop neer te zetten en naar de tweede plaats te stijgen, een positie die hij vervolgens met een fouteloze cross niet meer afstaat. De Olympische combinatie van Concrex Oncarlos en Lips openen op de plaats acht. Om vervolgens te klimmen naar de vijfde plaats in het springen en de wedstrijd als derde af te ronden.

Jordy Wilken is na Lips de hoogst genoteerde Nederlander, op de zevende plaats, met Chapeau Spirit.

In de door Nederland gedomineerde CIC1* pakt Chantal Megchelenbrinkde in het zadel van What Ever de winst. Zij pakt haar voorsprong met een geweldig dressuurproef en springparcours zonder springfouten. Door een foutloze cross neer te zetten, met weliswaar enkele tijdfouten,  geeft zij de winst niet meer uit handen. Alice Naber-Lozeman en Coral Estate Curacao beginnen in Oudkarspel met op de eerste plaats na de dressuur. Ondanks een cross country zonder fouten doet een balk in het springen haar de winst uit handen geven en moet zij genoegen nemen met de tweede plaats. Elaine Pen en  Aristocraat pakken de derde plaats door haar twee baken in het springen goed te maken dankzij een cross uit het boekje.

In de CCIP2* ging de winst naar de Duitse Celine Geissler, Langenote Emma Brüssau pakt de tweede plaats en de eveneens Duitse Calvin Böckmann word derde. Na de Duitse top drie neemt Mauro Soeteman beslag op de vierde plaats.

Klik hier voor de CIC2* resultaten.
Klik hier voor de CIC1* resultaten.
Klik hier voor de CCIP2*resultaten.

foto: Chantal Mechelenbrink - What Ever - Outdoor Helvoirt