Dames overheersen het eindpodium van de Bavaria Eventing Trophy 2017

Dames overheersen het eindpodium van de Bavaria Eventing Trophy 2017
De Bavaria Eventing Trophy is tot een einde gekomen in Ysselsteyn en daarmee is het eindpodium bekend. De strijd om het kampioenschap werd in Hulsberg al beslist. Lianne Verbakel verzekerde zich met haar vierde overwinning op rij van de eindoverwinning. Ook dit weekend in Ysselsteyn wist zij opnieuw voor de vijfde keer op rij te winnen en is daarmee de zeer terechte kampioene.

De strijd om de overige twee podiumplekken was echter nog lang niet gestreden. Tot de kanshebbers behoorde zo’n zes deelnemers die de strijd tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk bleek zowel het springparcours als de cross bij sommige deelnemers het struikelblok te zijn en zorgden ervoor dat het klassement door elkaar werd gehusseld.

Romana van Reeuwijk wist de klasse L op haar naam te schrijven en voerde de druk op bij haar concullega’s. Later bleek dat zij net iets te kort kwam voor het eindpodium. Marloes de Jong en Lisette Kleine Schaars gingen er uiteindelijk met de tweede en derde plaats vandoor. Zowel Marloes als Lisette hadden de beste 4 uit 5 resultaten behaald en komen hiermee op het eindpodium van de Bavaria Eventing Trophy.

Kortom, een mooie en zeer spannende finale van de eerste editie van de Bavaria Eventing Trophy 2017. Met dank aan de fanatieke organisaties en trouwe vrijwilligers van: SGW Alphen-Chaam, Eventing Etten-Leur, SGW Noord Limburg, Eventing Hulsberg en SGW Ysselsteyn.

Begin december zullen de prijswinnaars gehuldigd worden bij Bavaria waar zij tijdens de huldiging de prijzen in ontvangst mogen nemen.