Britten heer en meester op EK Young Riders eventing

Britten heer en meester op EK Young Riders eventing

Op het EK Eventing voor Young Riders is het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Jan van Beek (Rijsbergen) niet verder gekomen dan een zesde plaats.





'Ik ben niet ontevreden over de prestatie van het team, maar er had meer in gezeten. De twee langslopers in de cross hadden voorkomen kunnen worden", aldus Van Beek. "Positief punt is zeker dat Nederland voor het eerst is sinds 2006 weer met een volledig team de finish heeft weten te halen".

Meggy van den Akker (Etten Leur) wist als enige teamlid haar dressuurscore van 52,6 strafpunten te consolideren na de cross country. Jordy Wilken (Teuge) reed met Chapeau Spirit ook een goede cross zonder hindernisfouten, maar moest wel 11,2 strafpunten voor tijdsoverschrijding laten noteren.

De andere teamleden Janou Bleekman (Devon (GBR)) met Granntevka Prince en Joyce van de Kuilen (Elst) met Izalco liepen beide tegen ongehoorzaamheid op en noteerden daarbij tevens de nodige strafpunten voor de tijd. Individuele deelneemster voor Nederland, Laura Hoogeveen, kwam ten val met Massage Hippique Quibus bij hindernis 15c, waardoor voor hen de wedstrijd een vroegtijdig einde kende.

In het afsluitende springparcours konden geen van de Oranje ruiters de nul houden, maar dit had verder geen invloed meer op de plaatsing in het landenklassement. De overwinning ging hier naar Groot Brittannië, gevolgd door Duitsland met zilver en het brons was er voor Ierland. In het individueel klassement ging naast het goud ook het zilver naar de Britten en het brons naar Duitsland. Beste Nederlandse in het klassement is Meggy van den Akker met Troy op een 22e plaats.