Bondscoach Jan van Beek getroffen door aneurysma

Bondscoach Jan van Beek getroffen door aneurysma

In overleg met de familie van eventingbondscoach Jan van Beek, maken we bekend dat Jan in de vroege ochtend van vrijdag 6 juli is getroffen door een aneurysma in zijn hoofd. Jan ligt op dit moment in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.





Jan van Beek is al weer enige jaren bondscoach eventing van de Nederlandse Junioren en Young Riders. Met het Young Riders team won hij vorig jaar zilver op het EK, de eerste teammedaille ooit in deze discipline voor Nederland.
Komende week zou Jan met zijn pupillen afreizen naar Frankrijk voor het EK van dit jaar.
Om er voor te zorgen dat de ruiters onder deze uiterst verdrietige omstandigheden zo goed mogelijk begeleid worden op het komende EK, zal Mans Buurman (bondscoach eventing pony’s), Jan’s taken waarnemen. Mans wordt bij deze moeilijke taak in Frankrijk ondersteund door Francis Verbeek en Tim Lips.

De familie van Jan van Beek heeft uitdrukkelijk aangegeven de huidige situatie geheel binnen de privésfeer te willen houden. Alle blijken van medeleven worden zeer gewaardeerd, maar het dringende verzoek van de familie om hun privacy wens te respecteren.

Equnews wenst Jan en zijn familie heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd.