Bettina Hoys Seigneur Medicott verkocht

Bettina Hoys Seigneur Medicott verkocht
Bettina Hoy's Seigneur Medicott is verkocht. De bondscoach van de Nederlandse eventing ruiters maakte dit nieuws vandaag op haar Facebook bekend. Seigneur Medicott (v. D'Allaray) zal zijn carrière verder zetten onder het zadel van een Indiase ruiter.

Op haar Facebook pagina laat Hoys weten dat het een moeilijke beslissing was . "Het is met een gewrongen gevoel dat ik de verkoop van Seigneur Medicott aankondig. Het feit dat hij nu onder het zadel komt bij mijn Indiase leerling Fouaad Mirza zorgt wel voor een glimlach op mijn gezicht. Micky blijft toevertrouwd aan mijn zorg en supervisie en hopelijk wint hij met zijn nieuwe ruiter volgend jaar een medaille op de Asian Games”

Hoy begeleid Fouaad Mirza in de aanloop van de Asian Games volgend jaar.

Hoys' viervoeter stond al een tijdje te koop. Hoys en Seigneur reden een mooi palmares bijeen. Op het EK afgelopen Augustus in Strzegom was het duo werd de medaille strijd vroegtijdig stopgezet na een valpartij in de cross.

Eerder dit jaar wonnen Hoy en Micky ook al de eventingwedstrijden in Chatsworth, Houghton en  Luhmühlen. Vorig jaar pakte Hoy ook de zege in de tweester in Luhmühlen en won daarna nog de wedstrijd in Blenheim.