Alice Naber-Lozeman Nederlands Kampioene tijdens Military Boekelo

Voor Alice-Naber Lozeman  en Peter Parker was er geen enkele bedreiging in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Na de ongelukkige diskwalificatie van Tim Lips en Oncarlos was het slechts Merel Blom met Sagnol die op tien afgeworpen springpalen achterstand een kans maakte op de eerste plaats. Hierdoor was het in feite alleen uitsluiting in het springparcours die bij Alice roet in het eten kunnen gooien.

Een foutloos parcours voor de kampioene zou mooi geweest zijn, voor een klassering bij de eerste tien in het klassement. Ondanks het gegeven dat Peter Parker dit jaar tot nu toe in de afsluitende springparcoursen geen fouten had gemaakt bleek de voorafgaande cross country dag toch best zwaar voor hem. Nu tikte hij twee balken uit de lepels, waardoor Alice uiteindelijk op de 13de plaats in het overall klassement eindigde. Daar ging de zege naar de Australische Lizzie Brown, die met Henton Attomey General na de cross aan de leiding ging en foutloos wist te blijven in het spring parcours. In de Royal Ten Cate Nations Cup ging de zege naar Duitsland, voor Engeland en Ierland als derde. Het Nederlandse team neemt de negende plaats in de uitslag in. De finale werd gewonnen door Groot-Brittannië met op de tweede plaats Duitsland en Frankrijk die derde werd. Nederland werd vijfde eindstand van de Nations Cup.

Merel Blom (Breukelen) eindigde met Sagnol op de tweede plaats in het NK en werd 54e in de wedstrijd, terwijl Nynke Sminia (De Rijp) met Moosroodnoot het brons veroverde en de 63ste positie inneemt in het eind klassement. Tim Lips (met twee paarden), Althea Bleekman, Justin Maarse en Florinoor Hoogland haalden de eindstreep in de cross country niet.