Zilveren medaille voor Oranje Junioren in Vidauban

Zilveren medaille voor Oranje Junioren in Vidauban
Vanmorgen wrde er in het Franse Vidauban de landenwedstrijd voor junioren afgerond en zien we Nederland naar huis gaan met een fraaie zilveren medaille. Duitsland is uiteindelijk te sterk en pakt het goud, terwijl Denemarken de bronzen plak veilig stelt.

Lisanne Zoutendijk zet als laatste starter voor Nederland de beste prestatie neer van het Oranje viertal. Met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) zet de amazone een mooie score van 73,49% op het scorebord. "De fijne aanleuning en gecontroleerde manier van rijden vielen op. Lisanne was blij met haar rit. “Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid en alles ging zoals afgesproken”, zei ze blij.

Mercedes Verweij stuurde haar Zarah (v. Oscar) in een nette proef naar 72,05%. Daarmee finisht Verweij op een gedeelde achtste plaatsmet de Duitse Kristin Biermann, die dezelfde score noteerde met Zwetcher (v. Sir Sinclair) “Ik heb wel eens hoger gehad, maar ben er heel tevreden mee”, vond Mercedes.

Tineke Bartels ontving in een pauze complimenten van de jury over de correcte technische manier van rijden van Verweij.

Gisteren hebben Laura Quint (70,84%) en Marjan Hooge (69,14%) al hun proef gereden en zij eindigen individueel op de elfde en 25ste plek. De Duiste amazone Semmieke Rothenberger gaat met een score van 76,35% voorlopig ruimschoots aan de leiding.

Bekijk hier alle resultaten.