WK: Zevenjarige Fuersten-Look maakt indruk op de jury in eerste kwalificatie

WK: Zevenjarige Fuersten-Look maakt indruk op de jury in eerste kwalificatie
Op het WK dressuur voor de Jonge Dressuurpaarden in Ermelo ging vandaag de competitie verder met de eerste kwalificatie voor de zevenjarigen. Ook werd er voor de vijfjarige paarden een Small Final verreden.

Zevenjarigen

Daar is het de Noorse amazone Isabel Freese die de Hannoveraan Fuersten-Look (v. Fuerstenball Old) goed laat uitkomen met een mooie score van 86.600%. De Deense Carina Cassoe Krüth noteerde met Heiline's Danciera (v. Fürstenball) de tweede plaats door naar een score te rijden van 85.343%. De Britse Charlotte Fry eindigde met de KWPN-er Glamourdale (v. Lord Leatherdale) op de derde plaats met 85.070%.

Een mooi begin is er ook voor Adelinde Cornelissen die hier haar Governor-Str (v. Totilas) naar de vierde plaats stuurde met 83.257%, gevolgd door een vijfde plaats van Franka Loos en Equilence's Giovanni een nakomeling van Chippendale met wie ze 81.620% op het scorebord zag verschijnen.

Kleine Finale vijfjarigen

In deze kleine finale voor de  vijfjarigen is het de KWPN-er Asgard's Ibiza die hoge ogen gooit met amazone Juliane Brunkhorst voor Duitsland. De Desperado nakomeling zorgde voor een mooi resultaat van 8.96 punten. De Deense Victoria E. Vallentin stuurde haar Straight Horse Ascenzione (v. Blue Hors Zack) naar een tweede plaats met 8.90 punten, voor de Australische Simone Pearce die met Lindballe's Just Perfect (v Johnson TN) de derde plaats voor haar rekening nam met 8.84 punten.

Dan zien we een vierde plaats voor Guillaume Recoing met Star de l'Ocean (v. Soliman) met 8.74 punten, terwijl Robin van Lierop de Zonik N.O.P. nakomeling Zum Gluck RS2 naar de vijfde plaats wist te rijden met een totaal van 8.62 punten.