Z-Friezenteam wint Groninger Kampioenschap voor viertallen

Z-Friezenteam wint Groninger Kampioenschap voor viertallen





Afgelopen weekend werden er in het noorden van ons land in het stadspark de Groninger Kampioenschappen dressuur verreden. Een uniek concept was dat er naaste de gewone dressuur klassen ook Kampioenschappen waren voor de 4-tallen die onder andere een Kür op muziek uitvoerden.


Zo was er in de ZZ-licht paarden winst voor de amazone Marloes Oosterhof die met haar Emmerson naar een score reed van 66.57%. Waarmee ze voorbleef op Zoe Schipper die met haar Venice naar een score reed van 65.64%.







In het Z2 ging de winst naar Grieteke Oldenburger-Steenhuis en haar Flabbergasted OSN met een score van 62.79%. Ook in deze rubriek was er een tweede plaats voor Zoe Schipper, ditmaal met haar Bugatti Veyron NL met een totaal van 61.47%.


Voor de viertallen werden er twee proeven verreden, een gewone dressuurproef en een Kür op muziek. Voor het eerst werden er kampioenschappen op hoog niveau gereden in de klasse ZZ. De winst ging hier naar het sympathieke Z-Friezenteam. Zij mochten het Kampioenschap in de proef op hun naam schrijven met een score van 63%. Het team bestaande uit Mellanie Meijer met haar Thijs v. O (v. Fabe), Janine Gorter en haar Wietse H (v. Fabe), Ineke van Dieren en Hielke H (v. Leffert) en Belinda Sijbesma met haar Hindrik Fan Ypey (v. Beart) werden onder toeziend oog van leidster Marja Dijkstra ook nog eens reservekampioen in de Kür op muziek met een score van 65.50%. De winst in de Kür ging naar het viertal van vereniging RV Z.E.O. met een totaal score van 68.25%.


Bij de pony's won het team van Pony viertal Equipe Nienoord met een score van 65.66%.


"In de proef was er voor ons nog veel ruimte voor verbetering, maar met een invaller die slechts een weekje met ons mee trainde mogen we absoluut niet klagen. Wij zijn ontzettend trots op onze titel en dat wij de eersten zijn die op niveau kampioen mogen worden", aldus Mellanie Meijer van het Z-Friezenteam.




[caption id="attachment_83215" align="alignnone" width="660"]Copyright by Doranka Groote Copyright by Doranka Groote[/caption]

[caption id="attachment_83216" align="alignnone" width="660"]Copyright by Doranka Groote Copyright by Doranka Groote[/caption]