Wordt het NK dressuur of CHIO Aken voor de dressuur ruiters?

Wordt het NK dressuur of CHIO Aken voor de dressuur ruiters?

Overlappende wedstrijden, het blijft een struikelpunt voor veel organisaties en deelnemers. Opvallend is dat met de datum voor het NK dressuur volgend jaar opnieuw een overlapping op het programma staat met een andere grote wedstrijd. Dat gaat om het CHIO Aken dat voor volgend jaar vroeger op de agenda staat dan de voorgaande jaren. 

De KNHS maakte dit weekend bekend dat het NK Dressuur voor volgend jaar van 29 tot en met 31 mei op de agenda staat. Volgens de website van Aken blijkt echter dat ook CHIO Aken hun wedstrijd eerder heeft gepland en wel van 29 mei tot en met 7 juni. 

Volgens het persbericht van de KNHS telt het NK dressuur mee als belangrijk oberservatie moment voor de Olympische Spelen in Tokyo en ook voor de Internationale Kampioenschappen. Het zal voor Alex van Silfhout nog een uitdaging gaan worden welke ruiters hij op welke wedstrijd zal gaan opstellen. 

Dat de wedstrijd van Aken verplaatst zou gaan worden komt niet geheel als een verrassing. De Olympische Spelen in Tokio vinden namelijk plaats van 24 juli tot en met 9 austustus.