Wordt de cap verplicht bij dressuur tot 21 jaar?

Wordt de cap verplicht bij dressuur tot 21 jaar?
Vandaag en morgen vindt het Global Dressage Forum plaats. Daar word een presentatie gegeven over de voorgestelde veranderingen betreffende het FEI reglement. Vanaf volgend jaar zouden deze veranderingen ingevoerd worden. Er is nog geen definitief besluit genomen.

Het eerste voorstel is om alle dressuurruiters tot 21 jaar te verplichten om een cap te dragen. Ook tijdens de veterinaire keuringen op grote wedstrijden zouden de ponyruiters, junioren en young riders een cap moeten dragen.

Op indoorwedstrijden is het al sinds enkele jaren verboden voor dressuurpaarden om oornetjes te dragen tegen vliegen (Art.428). De FEI is nu van plan om deze altijd toe te laten. Ook willen ze oornetjes die geluid tegenhouden accepteren. ‘Earplugs’ blijven wel verboden.

Nog een voorstel is om bij een omloopfout van de ruiter 3% af te trekken van het totaal. Momenteel is dat nog -2 bij iedere jury. De tweede omloopfout zou daarna uitsluiting betekenen. Hier kwam wel meteen protest tegen.

Het laatste grote voorstel was om de recent ingevoerde amateursklasses tot en met de Grand Prix in te voeren. Nu is dat enkel tot de lichte tour.