Werth blijft nummer één. Edward Gal beste Nederlander terwijl Hans Peter Minderhoud en Anne Meulendijks nieuwe mijlpaal halen.

Werth blijft nummer één. Edward Gal beste Nederlander terwijl Hans Peter Minderhoud en Anne Meulendijks nieuwe mijlpaal halen.
Bij de start van Februari is er nagenoeg geen wijziging in de wereldranking dressuur. De volledige top zeven blijft met Isabell Werth 'on top' in het zadel van haar Weihegold OLD.

Edward Gal houdt stand in de top tien van de wereld. De Nederlandse dressuurkoning zakt naar de negende plaats met Glock's Zonik NOP. verder  komt Hans Peter Minderhoud de top twintig binnen gereden met Glock's Dream Boy NOP. In de top vijftig plaatsen ook Madeleine Witte-Vrees (Cennin), Emmelie Scholtens (Apache) en Anne Meulendijks (MDH Avanti NOP) zich op een 22ste, 27ste en 50ste plaats.

Werth blijft de ranking aanvoeren. De Duitse imponeerde recent nog op Jumping Amsterdam met de ene na de andere overwinning. Bovendien houdt de nummer één van de wereld vast aan haar derde plaats (Bella Rose 2) en vierde plaats (Emilio 107). Amerika's Laura Graves houdt voet bij stuk op de tweede plaats in de ranking. Samen met haar KWPN'er scoorde Graves recent op het Dressage Festival in Wellington.

Helen Langehanenberg  vervolledigd, net als vorige maand de top vijf met Damsey FRH. Patrik Kittel doet wel voor heel wat opschudding zorgen in de nieuwe ranking. De Zweedse dressuurruiter 'springt' van een 73ste plaats naar de top 10 stek. In het zadel van de 13-jarige Delaunay OLD (Dr. Doolittle) scoorde Kittel vorige maand een vierde plaats in de Grand Prix Freestyle en Grand Prix van Amsterdam.

Klik hier voor de ranking