Weinig verrassingen bij Wereldbeker Dressuur

Weinig verrassingen bij Wereldbeker Dressuur
Het was misschien wel de meest veilige voorspelling van een Wereldbeker overwinning ooit.  Isabell Werth en Weihegold Old (v. Don Schufro) gingen naar overwinning in Omaha. Terwijl thuis amazone Laura Graves de tweede positie innam voor de Brit Carl Hester.  Ook Edward Gal houdt met Glock's Voice zicht op het podium na een start op de vierde plaats

Met afwezigheid van Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt was de Koningin van het Wereldbeker seizoen was gisteren niet te verslaan. Werth en haar Oldenburger merrie gaven in een perfect proef niets toe. Het is dan ook niet wonderlijk dat het volledige jury-panel de Duitse amazone op de nummer één positie zet met 82.300%.

"Ik ben ongelooflijk blij. Maar ik moet wel mijn paard iets kalmeren voor zaterdag want die was best wel opgewonden bij de prijsuitreiking!" zegt Werth na haar winst.

De Amerikaanse amazone Graves wist voor eigen publiek in Omaha ook flink te scoren. Samen met de 15-jarige KWPN ruin Verdades (v. Florett As) zet de amazone een vloeiende proef neer die nagenoeg foutloos is. Toch kan ze nog niet op tegen de sublieme rit van Werth en eindigt met 79.800% als tweede.

"Alles is mogelijk" zegt Graves die denkt misschien wel een kleine kans te maken om in de Freestyle nog wat beter te scoren.

Britse meester Hester volgt met Nip Tuck (v. Don Ruto) als derde. Hij stuurde zijn vertrouwde 13-jarige KWPN ruin naar een score van 76.67%.

Gal en de 15-jarige De Niro-zoon moesten al vroeg aan de start komen en wisten daarmee het niveau van de Wereldbeker wat op te krikken.  Maar helaas hield zijn score van 74.486% niet stand voor een plaats op het podium.

Voor Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) was er ook een goede start. Met de KWPN'er liet de amazone echt top stukken zien. Zo was er een 9 voor onder meer de uitgestrekte stap. De minder soepel lopende wissels drukte echte de score wat naar beneden en de Witte-Vrees eindigde als zesde met 73.900%.

Kijk hier voor alle resultaten.