Voorselecties 36e VSN trofee afgerond, veel kwaliteit in de finales

Voorselecties 36e VSN trofee afgerond, veel kwaliteit in de finales

Afgelopen zaterdag vond in Kootwijkerbroek de derde en tevens laatste voorselectie plaats voor de 36e editie van de VSN-trofee. Zowel bij de spring- als bij de dressuurpaarden kon er dit jaar weer gerekend worden op een mooi deelnemersaantal. In totaal zijn er 43 springpaarden geselecteerd voor de finale in Nunspeet op 10 februari. Bij de dressuurpaarden zijn er dit 37.

De springpaarden werden beoordeeld door Eric Naberink en Bert van den Oetelaar. ‘We hebben dit jaar echt een heel stel goede paarden aangeboden gekregen tijdens de voorselecties’, aldus jurylid Eric Naberink. ‘De paarden waren eigenlijk stuk voor stuk netjes voorbereid en liepen relatief makkelijk door het lijntje’. De springpaarden scoorden gemiddeld over de drie selecties 44,53 punten. De grens voor een finale ticket ligt bij 45 punten.

Bij de dressuurpaarden kan er nu al gesproken worden van een topjaar. Gemiddeld lag het aantal punten op 39.37, de grens voor een plek in de finale ligt bij 37,5. De dressuurpaarden werden dit jaar voor het eerst beoordeeld door een nieuw jurycorps, Marcel Sterrenburg en Nelleke Krol. Krol: ‘We hebben echt genoten van de paarden die we kregen aangeboden dit jaar. Ze werden heel correct voorgesteld en de paarden werden allemaal met veel rust gepresenteerd.’

De finale van de VSN-trofee vindt dit jaar plaats in Nunspeet bij de Nunspeetse Ruiterclub op 10 februari. De finale begint met de dressuurpaarden die worden beoordeeld door Diederik en Alex van Silfhout. Zij zullen na een eerste ronde de beste (maximaal 5) paarden nogmaals punten nadat Diederik ze heeft gereden. Daarna volgen de springpaarden die worden beoordeeld door Marcel de Boer en Riëlke Roeland.


bron: Persbericht