Vertrek van Volker Wulff en Paul Schockemöhle markeert einde van een tijdperk voor het Hamburger Derby

Vertrek van Volker Wulff en Paul Schockemöhle markeert einde van een tijdperk voor het Hamburger Derby

Na een indrukwekkende periode van 24 jaar nemen Volker Wulff en Paul Schockemöhle afscheid van het Hamburger Derby, dat een cruciaal evenement is geworden binnen de wereld van de paardensport. Het duo, dat een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en het succes van het evenement, kondigde aan dat het aanstaande Derby in 2025 het laatste zal zijn onder hun leiding.

Sinds het einde van de vorige eeuw heeft EN GARDE Marketing, onder leiding van Wulff en Schockemöhle, het Derby in Hamburg verder ontwikkeld en gevormd tot een onmisbaar onderdeel van de paardensportkalender. De beslissing om het contract tussen de Noord-Duitse en Flottbeker Reiterverein (NFR) en EN GARDE Marketing niet te verlengen, markeert het einde van een tijdperk.

Gedurende deze periode heeft het Derby enorme vooruitgang geboekt, zowel op organisatorisch als op financieel vlak. Wat begon als een evenement met zo'n 30.000 bezoekers bij de overname aan het begin van het millennium, groeide uit tot een spektakel waar vorig jaar maar liefst 97.000 mensen gedurende vijf dagen op afkwamen tijdens het Hemelvaartweekend. Het budget steeg van 1,7 miljoen Duitse mark in 2000 naar bijna 4 miljoen euro, terwijl het prijzengeld toenam van 250.000 Duitse mark tot meer dan een miljoen euro.

Het succes van het Derby werd verder onderstreept door het immense bereik, zowel op elektronische media met ongeveer 20 miljoen contacten als op gedrukte media, waar het bereik nog hoger lag.

Het vertrek van Wulff en Schockemöhle komt na een periode van onenigheid en teleurstelling over het verloop van gesprekken met het bestuur van NFR onder leiding van de nieuwe voorzitter. Desondanks kijken ze terug op een fantastische tijd en zijn ze dankbaar voor de vriendschappen en herinneringen die ze hebben opgebouwd.

Nu is het tijd voor een laatste krachtinspanning van het team van EN GARDE Marketing, terwijl ze zich voorbereiden op het laatste Derby onder hun leiding, dat plaatsvindt van 8 tot 12 mei 2024 in Klein Flottbek. Het belooft een emotioneel afscheid te worden, maar ook een viering van alles wat het Derby door de jaren heen heeft bereikt.




Bron: Spring Reiter