Van Silfhout ook vierde in Kür CDI5* Vidauban

Van Silfhout ook vierde in Kür CDI5* Vidauban
Een week na de voor Nederland succesvolle FEI Nations Cup wedstrijd stond in het Franse Vidauban vandaag de CDI5* op het programma. Diederik van Silfhout (Lunteren) en de KWPN goedgekeurde hengst Arlando (Paddox x Mytens xx) eindigden hierin als vierde, net als zaterdag in de Grand Prix,met eens score van maar liefst 76.200% in de Kür.

De overwinning was voor Patrick Kittel die 81,03%  scoorde met Watermill Scandic HBC (v. Solos Carex). De tweede plaats ging naar Valentina Truppa, die Fixdesign Eremo del Castegno (v. Rohdiamant) naar 78,80% reed. Met 76,33% was de derde plaats voor Ulla Salzgever en Herzruf’s Erbe (v. Herzruf).
 "Dit is de ultieme revanche. Vierde worden in een zeer sterk veld met een score van 76.200%. We hebben in de piaffe en passage heel veel punten gescoord en op zondag liep hij door deze onderdelen heen met nog meer afruk en veer dan in de Grand Prix. Ook de series waren correct, net als de pirouettes. Dit paard moet nog negen jaar worden, maar doet alles met een vanzelfsprekend gemak. Echt een topper! Tot en met deze wedstrijd was er bij mij op stal een strijd of Vorst of Arlando mijn eerste paard zou zijn. Na deze wedstrijd is de hoop die we op Arlando hadden  zekerheid geworden en is Arlando mijn eerste paard. Met hem ga ik dan ook van start in de wereldbeker wedstrijd op Indoor Brabant", vertelde Diederik.

Tommie Visser (Vijfhuizen) werd in beide wedstrijden vijfde met Vingino (Polansky x Variant), terwijl Laurens van Lieren (Schore) met Ulysses la Haya in de Grand Prix als achtste eindigde en in de Kür zevende werd.

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: KNHS.nl