Van Peperstraten en Van Zwambagt domineren in Assen

Van Peperstraten en Van Zwambagt domineren in Assen
Vandaag werd in Assen de derde manche van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup gereden. Bij de junioren was het opnieuw Daphne van Peperstraten die domineerde. Ze kon hiervoor rekenen op Greenpoint's Cupido (v. Don Johnson). Haar proef werd door de jury met een mooie 73,78% beloond. Hiermee evenaarde ze bijna haar resultaat van de vorige manche in Kronenberg, die van Peperstraeten ook al wist te winnen.

De tweede plaats ging naar Sem Stiemer en Waldemar (v. Negro). Ook deze combinatie reed een mooie proef en kreeg een totaal van 68,38% achter hun naam. De derde plaats ging naar Rianne Kooistra. Zij zadelde Alfresco (v. Jazz) om een totaal van 67,75% bij elkaar te rijden. Maybrett Schreur volgde op de vierde plaats met Bugatti Veyron NL (v. Uphill).

Bij de Young Riders was het Febe Van Zwambagt die al de concurrentie naar huis reed. Zo schreef ze niet alleen de eerste, maar ook de tweede plaats op haar naam. Voor de eerste plaats kon ze rekenen op de hengst Fs Las Vegas (v. Lord Loxley I). Hun knappe proef kreeg van de jury een totaalscore van 72,19%. Met Emporio reed ze een totaal van 70,92% bij elkaar, goed voor de tweede plaats. Het was de eerste keer dat Van Zwambagt met Emporio bij de Young Riders startte. Jasmien De Koeyer vervolledigde het podium met Esperanza (v. Desperados). Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) volgden op de vierde plaats.