Valentine Truppa zet haar 20-jarige Chablis met pensioen

Valentine Truppa zet haar 20-jarige Chablis met pensioen
Met zijn maar liefst 20 jarige leeftijd is het volgens amazone Valentine Truppa de hoogste tijd om haar topper Chablis, met wie ze nog in actie kwam op de Olympische Spelen van Rio, met pensioen te laten gaan.

De Italiaanse amazone was het afgelopen jaar nog zeker actief met de vosse ruin. Zo deed de combinatie mee op de vijfsterren wedstrijd van Wiesbaden waar ze nog een derde plaats wisten te behalen in de Kür en een vijfde plaats binnen wisten te halen in de Grand Prix. Een maand eerder behaalden ze in Valencia ook de tweede plaats in de Kür. Op de Olympische Spelen leek de ruin wat minder fit en was er uiteindelijk een 52e plaats voor de combinatie. Sindsdien is de ruin dan ook niet meer in actie gekomen.

Nu mag deze Fixdesign Chablis (Castro x Fauna) die in Denemarken geboren is, gaan genieten van zijn oude dag op de wei.

Met Chablis was de amazone al zeer succesvol bij de Young Riders rubrieken. Door de jaren heen wisten ze aardig wat wedstrijden op hun naam te schrijven. Zo was daar bijvoorbeeld de overwinning in 2015 in het Franse Vidauban, dit wisten ze te herhalen in Treffen en in Lipica.

Het afscheid van Chablis zal later dit jaar gaan plaatsvinden. Op het CSI van Verona zal er officieel afscheid worden genomen van de ruin.