Valegro gaat met wedstrijdspensioen

Valegro gaat met wedstrijdspensioen

Het zit er nu dan echt aan te komen, het wedstrijdpensioen van wereldtopper Valegro. De veertienjarige Negro nakomeling zal niet meer in de sport uitkomen. Carl Hester vertelt aan Horse and Hound: "Charlotte heeft zich volledig bewezen met hem en hoeft dus niet meer beoordeeld te worden". In London zal de afscheidsceremonie worden gehouden tijdens de Olympia Horse Show.


Valegro is in eigendom van Carl Hester en Roly Luard. "Valegro is weer helemaal fit en gezond, precies zoals de mensen zich hem moeten herinneren. Er is niets meer te winnen" verklaart Hester.


Wel zal de ruin nog met regelmaat in het openbaar verschijnen. In New York staat er dit weekend een demonstratie op de plannen in het Central Park Horse Show. Ook de Badminton Horse Trials hebben Hester benaderd voor een demonstratie.


Valegro genoot zijn opleiding onder de talentvolle Carl Hester. Bij de Briste Kampioenschappen voor vierjarigen beleefde het tweetal hun hoogtepunt. Met regelmaat stapt de Brit nog wel eens in het zadel van 'Blueberry', zoals hij liefkozend op stal genoemd wordt. Hester sluit niet uit dat dit in de toekomst nog wel eens zou kunnen gebeuren. "Met de toestemming van Charlotte zou ik hem graag nog eens in een show willen rijden", aldus Hester.


De successen van Valegro en Dujardin zijn zeer indrukwekkend. Maar liefst tweemaal wonnen ze op de Olympische Spelen de Kür op muziek. Tevens wisten ze 49 van hun 61 internationale Grand Prix starts te winnen. Tevens zijn ze regerend Wereld en Europees Kampioen.