Vai Bruntink onverslaanbaar in KNHS-Subli competitie De Wijk

Vai Bruntink onverslaanbaar in KNHS-Subli competitie De Wijk
Al sinds mensenheugenis is het op tweede pinksterdag concours in De Wijk waar dit jaar ook de KNHS-Subli kampioenschappen verreden worden. Bij de vierjarigen was de kwaliteit tegenvallend. Bij zowel de vijf- als zesjarigen was sprake van een kleine kopgroep. Vai Bruntink  was de te kloppen amazone door in alle drie de leeftijdscategorieën de winst te pakken.

Jurylid Willemien Blanken was in haar commentaar redelijk kort van stof over de vierjarigen. "We hebben Vai Bruntink met Fynona (v. Ampère) op de eerste plaats staan. Een paard dat goed stapt en goed galoppeert. Zo af en toe wordt het paard iets kort in de hals, maar is wel constant mooi in balans. We hebben ook met genoegen gekeken naar Judith Pieters met de Fries Kop Jansen Google (v. Fabe 348). De amazone probeert elke onderdeel netjes uit te voeren en houdt haar paard steeds heel goed op het achterbeen. Daarbij blijft het paard mooi rechtgericht en de hulpen komen goed door. Misschien wel tot onze eigen verrassing, dat moet zijn oorzaak hebben gevonden in de matige kwaliteit van de deelnemers, eindigde Leonie Evink met Haike 482 als derde. Deze hengst moet veel meer tot dragen komen en we konden alleen maar zevens kwijt met een acht voor de houding en de zit van de amazone", aldus jurylid Blanken.

Bij de vijfjarigen ging de zege naar Vai Bruntink met Engel d'Ottie (v. Vivaldi). "Dit vond ik een fijn paard met een zeer goede stap, maar zou in draf en galop iets meer bergop mogen gaan. Voor ons wel de terechte winnaar", aldus Blanken. De mening van de jury over Veronique Roerink met Elvive (v. Tuschinski) was opgetogen. "Voor ons een geweldig paard, met zeer goede bewegingen, waarbij ik de stap van dit paard zou willen omschrijven als een droom. Tijdens de proef kwam Elvive af en toe even tegen de hand. Een paard dat tijd nodig heeft", volgens Blanken. "De als derde eindigende Floor Vos met Fűreina (v. Fűrst Piccolo) heeft in de beweging heel veel takt maar, zou iets meer lengtebuiging mogen tonen en daarbij kantelt Fűreina af en toe iets met het hoofd".

Bij de zesjarigen ging de zege naar Vai Bruntink met Darabel (v. Westpoint). "In onze ogen een zeer goed paard, waarmee Vai naar het WK in Verden wil. Dat was ook de reden waarom zij de wissels probeerde te rijden, maar daarin is dit paard nog niet voldoende bevestigd", vatte Blanken haar mening samen. Lovend was Blanken over Judith Pieters met de Fries Kop Jansen Aurelia (v. Dries 421). "In onze ogen echt een hele goede Fries, die echt van de grond komt en zeer sterke appuyementen toonde. Daarbij heeft Judith die paard voor honderd procent onder controle, waardoor het er zeer vanzelfsprekend uitziet".

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich ook voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

Uitslagen KNHS-Subli competitie Jonge Dressuurpaarden De Wijk:

4-jarigen:

  • 1) Vai Bruntink (RV Neta) - Fynona (v. Ampère) - 84.80%

  • 2) Judith Pietersen (RV Friso) - Kop Jansen Google (v. Fabe 348) - 77.60%

  • 3) Leonie Evink (RV de Radboudruiters) - Haike 482 (v. Arjen 411) - 71.80%


5-jarigen:

  • 1) Vai Bruntink - Engel d'Ottie (v. Vivaldi) - 83.60%

  • 2) Veronique Roerink (RV Drentse Hooglanden) - Elvive (v. Tuschinski) - 81.00%

  • 3) Floor Vos (RV Exloo) - Fűreina (v. Fűrst Piccolo) - 77.80%


6-jarigen:

  • 1) Vai Bruntink - Darabel (v. Westpoint) - 82.60%

  • 2) Judith Pietersen - Kop Jansen Aurelia (v. Dries 421) - 78.40%


bron: KNHS.nl