Uitsluiting voor Patrick van der Meer vanwege onregelmatige stap

Uitsluiting voor Patrick van der Meer vanwege onregelmatige stap



Patrick van der Meer is gisteren op een subtopwedstrijd in Oud-Beyerland met zijn paard President's Jack Sparrow in de Prix st. Georges uitgesloten vanwege een sterk onregelmatige gang in stap (hanentred). Twee weken geleden scoorde de combinatie nog ruim 70% bij hun Lichte Tour-debuut. Toen kreeg Jack Sparrow nog vijven en vieren voor zijn stap.




 Hoofdjury Jacques van der Harst licht zijn keuze om aan de bel te trekken toe: “Patrick begon fantastisch aan zijn proef, in draf zijn hele hoge cijfers gevallen. In stap was zijn paard achter erg ongelijk. Eén keer, of een paar keer, trekken met het achterbeen is niet zo erg. Maar het werd steeds erger en het zag eruit alsof het paard pijn had en daarom heb ik aan de bel getrokken. Mijn collega jury was het er volledig mee eens.”

Voor Patrick van der Meer kwam de uitsluiting onverwacht: “Dit paard heeft geen pijn, dan was ik er niet op gaan zitten en dan had hij ook niet voor negens en tienen gedraafd”, zegt hij stellig. “Welke naam je er ook aan wil geven, dit is een moeilijk stukje. Als hij ontspannen is en de aanleuning goed is, dan is het acceptabel. Als hij spanning krijgt dan is het lastiger", aldus Patrick van der meer tegen Horses.