Total Hope krijgt titel van Oldenburger Hengst van het Jaar

Total Hope krijgt titel van Oldenburger Hengst van het Jaar

Total Hope, een nakomeling van de succesvolle Totilas, kreeg op de Galashow van de Oldenburger Hengstenkeuring de titel van Hengst van het Jaar toegekend. Vorig jaar maakte hij een sterke indruk tijdens zijn Grand Prix-debuut en liet zich ook opvallen tijdens het Wereldkampioenschap in Herning. 

In 2016 werd de Oldenburger-hengst al kampioen van de Zweede Hengstenkeuring waarna hij een jaar later de hengstencompetitie won. Nog een jaar later mocht hij naar het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden en daar een knappe negende plaats behaalde. 

De successen bleven elkaar opvolgen want in 2019 reed hij naar brons op het WK voor Jonge Dressuurpaarden en won hij de Nürnberger-Burg Pokal. Zijn debuut in Intermédiaire II leverde 76% op en dat bij de nationale Grand Prix kwam zelfs op 77% uit! In 2022 volgde het internationale debuut. In Mannheim wonnen ze de Grand Prix op het CDI4*-evenement en kregen ze brons in de Spécial. Vervolgens boekten ze nog een GP-overwinning op de CDI3* in Hagen, daarna volgde een vierde plaats op de 4* van CHIO Aken.