Tommie Visser niet langer in Olympisch Kader wegens aangepaste criteria

Tommie Visser niet langer in Olympisch Kader wegens aangepaste criteria



Wegens de aanscherping voor aan aantal disciplines is per 1 januari 2017 de kadercriteria anders ingedeeld. Wegens de groei van het niveau en de verhoudingen ten opzichte van internationale concurrentie moest het KNHS genoodzaakt haar criteria's aanpassen.

Hierdoor vinden we bijvoorbeeld dressuurruiter Tommie Visser niet langer in het Olympische Kader maar in het B-Kaderteam. Wegens een blessure van Vario Hippqiue's Vingino moest de dressuurruiter genoodzaakt maanden vanaf de kant toekijken. Hierdoor heeft hij niet de nodige punten bij elkaar kunnen halen voor de benodigde criteria. Wel heeft hij genoeg punten voor het B-Kaderteam mede dankzij zijn prestatie in Mechelen. In Roosendaal behaalde hij zijn eerste A-Kader score weer binnen. Indien hij deze score nog tweemaal weet te behalen zal hij dan ook weer doorgroeien naar het A-Kader.

Momenteel vinden we terug in het Olympisch Kader: Adelinde Cornelissen met Parzival, Edward Gal met Glock's Voice, Hans Peter Minderhoud met Glock's Flirt en met Glock's Johnson, Marieke van der Putten met Glock's Ambria en met haar Zingaro Apple, maar ook Emmelie Scholtens met Apache en Dieredik van Silfhout met Arlando N.O.P. en Madeleine Witte-Vrees met Cennin.

In het B-Kader vinden we: Marlies van Baalen met Ratzinger, Adelinde Cornelissen met Aqiedo, Katja Gevers met Thriller, Jeannette Haagen met Dabanos D'04, Danielle Heijkoop met Siro, Patrick van der Meer met zijn Zippo en dan dus Tommie Visser met Vario Hippqiue's Vingino.





Klik hier voor de nationale kaders