Tommie Visser moet Anders Dahl vooraf laten gaan in Roosendaal

Het hippisch centrum Den Goubergh in Roosendaal stelt deze week de internationale dressuursport centraal. In de internationale 3* Grand Prix wist Denenmarken's Ander Dahl de jury te overtuigen op de rug van de 12-jarige Selten HW (v. Sandro Hit). Het duo scoorde bij allen, buiten één jury de hoogste klassering en verzamelde zo 72,900%. Nederland's dressuur fenomeen, Tommie Visser en Variohippique's Vingino (v. Polansky) volgde op de tweede plaats met 72,120%.

Visser kreeg van de Deense Susanne Baarup het maximum van haar puntenscores. Bij Jeanette Wolfs en Mara De Bel Groenenboom scoorde hij als één van de beste ruiters. Gareth Hughes en Don Carissimo (v. Crusador) volgden op de derde plaats met een totale score van 71,100%.

De top vijf werd afgewerkt door Jaennette Haazen (Dabanos d'O4, v. Abanos) en Caroline Chew (Tribiani, v. S. Landtinus Dvh 674) op een vierde en vijfde plaats.

Ook Marlies van Baalen en Ratzinger kwalificeerden zich nog voor een prijs. Het duo reed naar een score van 68,420%, goed voor de zevende plaats. België"s Francoise Hologne-Joux kon, in tegenstelling tot gisteren, niet overtuigen met Wodan. Een score van 66,280% bracht het duo terug op de 16de plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

Na de Grand Prix is het nu Tommie Visser die de voorsprong neemt in de Big Tour 3* klassering. Met 70,700 punten neemt hij de voorsprong op Anders Dahl (Selten HW) die 70,400 punten heeft.