Thalia Rockx overwint op CDI Zeeland

Thalia Rockx overwint op CDI Zeeland
De jeugd kwam deze ochtend als eerste aan de start op het CDI Outdoor Zeeland.  Bij de Young Riders hield lokale amazone, Thalia Rockx de concurrentie achter zich. Rockx rijfde de overwinning binnen in het zadel van Verdi de la Fazenda.

Het paar reed een heel constante proef en liet enkel een steek vallen tijdens het wisselwerk in de draf. België's Suraya Hendrikx volgde op de tweede plek. De Belgische hield ook de de score boven de 70% kaap met onder het zadel haar Black Beauty. Enkel een iets onrustige stap strooide roet in het eten.

In de Junioren individuele consolation  hield Emelie Svanstrom de concurrentie achter zich. De Zweedse reed met haar Toscham SD een mooie proef waarbij voornamelijk het drafwerk de jury kon bekoren.

Met een totaal van van 69,920% ging Scanstrom België's Katelijne Maes in het zadel van Ibou van de Kapelhoef voor. Het Belgisch duo liet hun kunnen zien in de vliegende galopwissel en de contragalop. Het optreden werd beloond met een totaal van 69,353%, bijna één procent meer als Bente Hedeman Joosten met Hippy Evitia.

Bente scoorde een totaal van 68,431% en bleef zo landgenote Sanne Van der Pols in het zadel van Excellentie (67,794%) voor.

Uitslag