Thalia Rockx: "Mijn overwinning vorig jaar was extra speciaal omdat opa erbij kon zijn"

Thalia Rockx: "Mijn overwinning vorig jaar was extra speciaal omdat opa erbij kon zijn"

Normaal gezien hadden dit weekend de Nederlandse kampioenschappen voor dressuur moeten plaatsvinden. Helaas besliste de Coronacrisis daar anders over. Daarom contacteerden we de winnaars van vorig jaar om terug te blikken op hun Nederlandse titel en om na te gaan hoe zij zich in deze coronacrisis bezighouden. Vandaag is het de beurt aan Thalia Rockx die de titel bij de Young Riders op haar naam schreef.

Hoe houd jij je nu vooral bezig? Train je nog of hebben de paarden rust? 

Omdat ik nu meer tijd heb rijd ik zelfs meer paarden dan anders. Ik ben wat jonge paarden aan het opleiden en mijnwedstrijd paarden probeer ik verder richting de Grand Prix/ U25 door te trainen. De toekomst ziet er dus alvast rooskleurig uit!

Is het kampioenschap winnen de mooiste overwinning van het laatste jaar?

Het winnen van het Nederlands Kampioenschap is altijd een geweldig moment, maar vorig jaar was extra speciaal omdat mijn trouwste supporter, Opa, erbij kon zijn.

Kan je je nog herinneren hoe die dag precies is verlopen?

Dat kan ik me nog heel goed herinneren! 😄 In de ochtend hadden we Verdi licht getraind en hij voelde heel goed aan. Dit gevoel had ik ook in de kür, ik was ontzettend blij met hem! Toen ik terug onderweg was naar de hoofdpiste voor de prijsuitreiking dacht ik dat ik zilver had gewonnen waar ik al super blij mee was. Ik was een beetje vroeg dus moest even wachten en kon daarom de omroeper goed horen. Na een paar minuten was de einduitslag bekend en bleek dat ik kampioen was.

Wat ging er door je hoofd toen je besefte dat je gewonnen had?

Eerste geloofde ik niet goed wat ik hoorde, de kür winnen oké, maar overal kampioen bleek onmogelijk. Kan me nog goed herinneren dat de omroeper zei “En dat betekent dat Thalia Rockx met Verdi De La Fazenda Nederlands Kampioen zijn”. Niet alleen ik maar het team om mij moest huilen van blijdschap. Het was een magisch moment!

Nog een boodschap die je aan iedereen wilt meegeven?

Geniet van en met je paard!