Suppenkasper wint kürdebuut in Cappeln

Suppenkasper wint kürdebuut in Cappeln
De Nederlands gefokte Suppenkasper heeft zich opnieuw laten merken op het internationaal dressuur-podium. Tijdens de CSI4* wedstrijd in Cappeln bracht hij Helen Langehangenberg  de overwinning. In hun kürdebuut scoorde de Spielberg-zoon een totaal van 75,97%.

“Het was spannend om Suppenkasper voor het eerst internationaal in de kür te starten”, vertelt Langehanenberg over de Spielberg-zoon (uit Upanoeska keur IBOP-dres van Krack C). “Het is nooit zeker hoe een paard in een nieuwe situatie zal reageren. Maar hij deed het fantastisch, net als eerder in Comiègne en Balve. Op een paar kleine foutjes na ging alles goed. Ik ben nog nooit zo overtuigd geweest van een paard als ik van Suppenkasper ben. Hij biedt ongekende mogelijkheden, al mist hij misschien nog wat routine met zijn negen jaar oud. Met dit paard moet ik mezelf dwingen om tijdig te stoppen, hij biedt zoveel aan.”

Bordeaux derde en vierde
De Noorse Isabel Freese laat zien Bordeaux’s teugels feilloos overgenomen te hebben van Eva Möller. De United-zoon (uit Venna ster van Gribaldi, fokker Lisman Stables uit Dreumel) kwam in de Grand Prix nog tot de vierde plek en 68,36%. In de kür liet de hengst zien ruim over de 70% heen te kunnen en liet hij 72,42% noteren.