Vijf hengsten gehuldigd tijdens Verden's hengstenshow

Vijf hengsten gehuldigd tijdens Verden's hengstenshow
Afgelopen weekend werden vijf hengsten gehuldigd tijdens de Privathengtschau in Verden. De huldiging werd uitgegeven door het Hannoveraanse stamboek. De prijs voor Hannoveraanse hengsten met de beste punten in hun verrichtingtest ging ondermeer naar Stakkato Boy RM (v. Stakkato).

Afgelopen najaar scoorde de hengst een gemiddelde van 8,88 tijdens het springonderdeel van  zijn test. Deze vierde plaats bezorgde de hengst zijn titel als beste Hannoveraanse hengst van zijn jaargang.

Bij de vijfjarigen was het Diamant de Plaisir (Diamant de semilly x For Pleasure) die de Stakkato-prijs in de wacht sleepte. Gerd Sosath's hengst scoorde in totaal 8,6 punten in het springen.

Bij de dressuurhengsten is het de Weltmeyer-prijs die te winnen valt. Deze werd overhandigt aan  Libertad (v. Londontime) van Ingo Pape. De hengst haalde in zijn verrichtingstest in Schlieckau gemiddeld  een 9,03. De vierjarige Emilio Sanchez (v. Estobar NRW) haalde in zijn verrichtingtest in Neustadt-Dosse gemiddeld een 8,58.

https://www.youtube.com/watch?v=rnXv-EcO79g