Rotterdam trekt zich terug als etappe voor de Dressuur Nations Cup

Rotterdam trekt zich terug als etappe voor de Dressuur Nations Cup

Falsterbo en Rotterdam trekken zich terug uit de FEI Dressuur Nations Cup™ 2024. Na uitgebreid overleg tussen de FEI en de respectieve Organiserende Comités, zullen de CDIO's van Falsterbo (ZWE) en Rotterdam (NED) geen etappes van de FEI Dressuur Nations Cup™ in 2024 organiseren. Beide evenementen zullen echter doorgaan als reguliere CDIO5* en CDIO4* wedstrijden, respectievelijk.

In februari had CDIO Aken besloten om in 2024 geen FEI Dressuur Nations Cup™-evenement te organiseren, maar in plaats daarvan een regulier CDIO5*-evenement te houden.

De beslissing van de Organiserende Comités van Falsterbo en Rotterdam om zich terug te trekken uit de FEI Dressuur Nations Cup™ 2024 was gebaseerd op hun voorkeur om de deelnemende teams uit te nodigen en hun deelname onafhankelijk te bevestigen van de bijgewerkte regelgeving zoals gespecificeerd in Artikel 3.4 van de FEI Dressuur Nations Cup Regels 2024.

De updates van de regels werden geïntroduceerd met als doel inclusiviteit en transparantie te bevorderen in het uitnodigingsproces, en uitnodigingen uit te breiden naar alle Nationale Federaties (NF's) die wilden deelnemen aan de FEI Nations Cup™ Series.

De regelwijziging werd goedgekeurd door het FEI-bestuur tijdens hun vergadering in augustus 2023 en alle Nationale Federaties werden onmiddellijk op de hoogte gebracht van de verandering.

Het FEI Dressuur Nations Cup™ 2024 seizoen, dat begon met zijn eerste etappe in Wellington (USA) in februari, zal plaatsvinden in Compiègne (FRA) van 2 tot 4 mei, gevolgd door Pilisjászfalu (HUN) van 8 tot 12 mei.

Na de Serie van dit jaar zullen alle belanghebbenden samenkomen om toekomstige mogelijkheden voor de FEI Nations Cup Dressuur Serie te verkennen, en we kijken optimistisch naar het toekomstige succes ervan.



Bron: FEI